Ob izdelavi spletne strani oz spletne trgovine se vedno poraja vprašanje katero spletno gostovanje izbrati, da bo dovolj zmogljivo in zanesljivo, da bo preneslo visoko število hkratnih obiskovalcev. Nemalokrat se zgodi, da na naš mail naslov dobimo vprašanje kaj predlagamo na koga se obrniti v primeru, da iščemo zanesljivo spletno gostovanje zato smo se odločili, da to napišemo kar na našem blogu. Torej, če ste tudi vi v dilemi katero spletno gostovanje izbrati za vašo spletno stran ali trgovino vam predlagamo, da nadaljujete z branjem.

V Sloveniji lahko najdete več različnih ponudnikov gostovanja. Cene so si med seboj sicer dokaj sorodne vendar se pojavljajo še vedno določene razlike v sami zanesljivosti in predvsem podpori v primeru težav. Kot je lahko razvidno v nogi naše spletne strani, naša spletna stran gostuje pri ponudniku gostovanja Neoserv. Z njimi imamo za enkrat super izkušnje kar se tiče zanesljivosti ter predvsem odzivnosti pri podpori. Še ena njihova dobra lastnost je ta, da vam tudi ne bodo računali vsake malenkosti, ko jih boste poprosili za pomoč. Naša spletna stran gostuje na njihovem najmanjšem paketu, ki je več kot dovolj glede na to za kaj uporabljamo spletno stran. Tak paket lahko zakupite tudi vi že za samo 24€/leto. Prvo leto zakupa pa dobite celo 50% popusta se pravi, da lahko prvo leto gostujete svojo spletno stran in mail naslove že za samo slabih 12€ kar je zelo ugodno.

Če pa boste postavljali malo bolj obširno predstavitveno stran za podjetje in imate v podjetju več zaposlenih so na voljo tudi še dodatni večji paketi po izjemno ugodnih cenah. Večini najbolj v poštev sploh na začetku pride oranžni paket, ki vključuje 3GB prostora. Več o paketih gostovanja in ponudbi lahko najdete na njihovi spletni strani www.neoserv.si.

So pa pripravili še posebno ponudbo za bolj zahtevne uporabnike. V to skupino spadajo predvsem novičarski portali in spletne trgovine, ki imajo po več 100 hkratnih obiskovalcev na strani, kar zahteva ogromno strežniških funkcij. V ta namen so pripravili še tako imenovane Turbo pakete gostovanja, ki vključujejo 30GB ali več prostora in več procesorske moči kar omogoča izjemno hitro delovanje spletnih trgovin in portalov. Letni strošek za tovrstno spletno gostovanje se giblje od 400€ dalje. Tako gostovanje bo vaši spletni trgovini zagotovilo potrebno zmogljivost za hitro in odzivno prikazovanje kar pa je zelo pomembno za uporabniško izkušnjo. Hitrost delovanja strani namreč vpliva tudi na to ali bodo ljudje na vaši spletni strani opravili nakup ali ne ter tudi na samo optimizacijo spletne strani za spletni iskalnik Google.

Že imate spletno stran, ki deluje počasi? Morda je čas, da razmislite o menjavi ponudnika gostovanja ter si tako zagotovite boljše delovanje.

Spletno gostovanje

Preberite tudi: Izbor proste domene za registracijo in postavitev spletne strani.

Potrebujete orodje za preprosto oblikovanje spletne strani? Preberite prispevek: Kateri WordPress page builder izbrati pri postavitvi spletne strani?