Vse več strani je v zadnjih letih postavljenih prav na WordPressu. Zaradi enostavnosti uporabe in proste dostopnosti je to eden najbolj priljubljenih CMS sistemov za izdelavo in urejanje strani in celo spletnih trgovin. WordPress naj bi po podatkih uporabljalo že preko 35% spletni strani. Ker omogoča hitro in preprosto urejanje brez posebnega programerskega znanja je to odlična osnova za spletno stran. Poleg same platforma pa so za lažje oblikovanje in urejanje potrebni tako imenovani Page builderji oz. orodja za oblikovanje.

Mnoge WordPress teme že vključujejo različne page builderje v sami temi. Vendar tej builderji ponavadi ponujajo samo osnovne funkcije. V nekaterih temah več v drugih malo manj zato je vsekakor priporočljiv zakup premium verzije page builder vtičnika, ki odpravi tovrstne omejitve. Najbolj poznana vtičnika na tem področju sta Wp Bakery builder ter Elementor katera bomo podrobneje predstavili v tem prispevku.

WP Bakery builder – klikni za ogled informacij in nakup dodatka.

WP Bakery builder je nadvse uporaben pripomoček za izdelavo oz. oblikovanje spletne strani.

 

Elementor – klikni za ogled informacij in nakup dodatka.

V zadnjem času vse več ljudi za oblikovanje same spletne strani uporablja tudi Elementor builder.

Prednosti Page Builder dodatkov?

Velika prednost builderjev je enostavna uporaba. V večini primerov gre za “primi/spusti” način uporabe z predsnastavljenimi elementi. To postavljanje spletne strani bistveno olajša. Z nekaj preprostimi kliki si lahko pripravite celotno stukturo, ki jo potem samo še dopolnete z vsebino torej besedilom in slikami.

Kaj pa slabosti Page Builderjev?

Glavna slabost Page builderjev je, da lahko znatno upočasnijo spletno stran. Glede na to, da vrsto let že uporabljamo oba našteta builderja lahko zagotovimo, da sta oba builderja, ki jih predstavljamo glede tega izvrstna. Torej vam ni treba skrbeti, da bosta upočasnila vašo spletno stran. Prej se bo izkazalo, da kakšni drugi vtičniki ali celo sama tema povzroča večje težave z hitrostjo kot kateri koli od teh dveh builderjev.