Proste domene z dobrim imenom so postale že prava redkost. Imate idejo za spletno domeno z dobrim imenom? Vpiši domeno, ki si jo želiš registrirati v spodje orodje ter tako preveri, če je še prosta. To storiš tako, da v spodnje vnosno polje vneseš ime domene ter označiš katero končnico si želiš registrirati. Če program izpiše, da je izbrana domena prosta jo lahko registriraš ter tako pridobiš lastništvo nad domeno. Proste domene lahko registriraš že od 10 do 30 evrov letno. To je odvisno od izbrane domenske končnice ter cene registraja. Proste domene lahko zakupite pri različnih registrarjih. Seveda vsi registrarji pa ne ponujajo čisto vseh domenskih končnic na kar morate biti pri izbiri le tega tudi pozorni.

Dan danes je že veliko domen zasedenih kar predstavlja neko prednost za tiste, ki so domene s ključnimi besedami za določene storitve registirali v preteklosti. Dobre domene namreč poleg tega, da so preproste za pomnenje, pomagajo tudi pri sami optimizaciji. Namreč povsem znano je, da domena s ključno besedo v imenu tudi pozitivno vpliva na optimizacijo. Če imate dobro idejo in vidite, da je domena prosta jo le registirajte. Če nič drugega jo lahko kasneje prodate nekomu, ki vam bo za tako domeno pripravljen plačati več denarja.

proste domene

Preveri proste domene .si, .com, .net …, enostavno in popolnoma brezplačno.

Če ste si izbrali željeno domeno in ste pripravljeni na njen zakup je naslednji korak izbira ponudnika. Će si želite zagotoviti ugodno ceno ter pestro izbiro domenskih končnic vam predlagam, da obiščete spletno stran podjetja NEOSERV. Imajo širok izbor domenskih končnic po ugodnih cenah, prijazna ekipa pa vam bo pomagala pri morebitnih težavah z registracijo vaše domene.

Poleg široke ponudbe domen pa lahko pri Neoservu naročite tudi ugodno gostovanja za vašo spletno stran. Za več informacij in zakup gostovanja kliknite TUKAJ. Ekipa vam bo v nekaj minutah po izponitvi naročila pripravila dostop do strežnika preko katerega boste lahko začeli z vzpostavitvijo vaše spletne strani. Na strežniku lahko uredite vse potrebno tudi za aktivacijo domenskih mail naslovov. Sama nadzorna plošča strežnika je izjemno enostavna za uporabo ter omogoča preprosto upravljanje z nastavitvami. Na strežniku se vsakodnevno shranjujejo tudi varnostne kopije vaših podatkov tako, da lahko v primeru težav ali izgube podatkov le te obnovite iz starejše varnostne kopije in tako povrnete vašo stran v prejšnje stanje.

Kar bi pa še posebej želel povdariti pa je hitra odzivnost in kvaliteta podpore. Namreč v primeru, da se na vaši strani pojavi problem, ki je povezan s strežnikom ali pa tudi če je težava s stranjo samo, se lahko obrnete na podporno ekipo, ki bo pomagala rešiti vaš problem oz. vam vsaj svetovala kaj lahko naredite, da zadevo čim lažje popravite oz. napako odpravite. Dosegljivi so vse dni v tednu in na vaše sporočilo za podporo odgovorijo v najkrajšem možnem času. Osebno še nisem čakal dlje kot 30 min na odgovor s strani njihove podpore, kar je roko na srce pri nekaterih drugih ponudnikih zgolj “pobožna želja”.

Vsaka domena, ki obstaja je unikatna zato je vsako domeno možno registrirati samo enkrat. To pomeni, da morate biti še posebej pazljivi, da ne pozabite podaljšati veljavnosti vaše domene preden poteče. Sicer imate po poteku domene še vedno 30 dni časa, da jo podaljšate vendar se kaj hitro zgodi, da se to pozabi, če domene ne uporabljate vsak dan. Proste domene, ki so starejše in imajo že uveljavljeno svoje mesto na spletu namreč ponujajo boljše ocene, ki so prav tako zelo pomembne za spletno optimizacijo. S pravilno uporabo takih domen lahko namreč na svojo spletno stran pripeljete kvalitetne povezave ter tako pomagate strani, da se rangira višje v iskalnih rezultatih.

Vas zanima kakšne ocene ima vaša spletna stran? Preverite z orodjem, ki ga najdete na https://www.spletninasveti.si/preveri-oceno-spletne-strani/. Orodje vam bo pokazalo kakšne ocene ste tekom let pridobili. Nove domene bodo imele veliko slabše ocene kot starejše, ki so dobile že veliko zunanjih povezav.

Pohitite ter si izborite kvalitetne proste domene s katerimi boste lahko ob pravilni uporabi celo zaslužili nekaj denarja. Domene z kvalitetnimi vsebinami in veliko obiskovalci imajo veliko vrednost. Mnogi s takih domen ponujajo zakup povezav ter oglasov na druge strani tudi po 70€ ali celo več. Zato je še posebej pomembno, če imate idejo za dobro ime proste domene, da le to kar se da hitro registirate.