[authority-checker-tool]

Pomen ocen, ki jih je izpisal program

PA – Page Authority?

Ta ocena je bila razvira pri podjetju Moz in pove kako se bo vaša spletna stran uvrščala v spletnih rezultatih. Oceja se meri od 0 do 100. Večja kot je vaša PA ocena boljše je. S tem se vam največ poveča možnost, da se v rezultatih iskanja uvrstite višje. Vas zanima kaj določa PA oceno? Število pridobljenih zunanjih povezav, Moz rank ocena ter še drugi dejavniki.

Na povečanje PA ocene lahko vplivate tako, da na stran pridobite, čim več kvalitetnih povezav. Povezave morajo biti s kvalitetnih spletnih strani po možnosti z sorodno vsebino.

DA – Domain Authority 

Je ocena domene kot celote. Torej celotne strani ter poddomen spletne strani.

Domain Authority se meri številčno od 1 do 100. Tudi tukaj višja ocena pomeni večjom ožnost za boljše uvrstitve na Googlu. Tudi ta ocena je sestavljena s skupka vseh zunanjih povezav in Moz rank ocene.

Dobre DA ocene se začnejo nekje pri številki 21. Vse številke pod to pa bo potrebno pridobiti še kakšno zunanjo povezavo.

DA oceno je možno povečati s konstantnim delom in testiranjem optimizacije spletne strani.

Razlika med zgornjima ocenama.

PA je ocena določene podstrani medtem ko je DA ocena domene kot celote. Če ima vaša domena obe ocene visoke potem je zelo mogoče, da se bo dobro uvrščala v spletnih rezultatih. Če boste pridobili zunanjo povezavo z strani, ki ima DA in PA nad 40 bo to močno zvišalo tudi vašo oceno strani.

Moz rank

Ocena se meri od 0 do 10. Gre se pravzaprav za to kako pomembna je vaša spletna stran. Višja kot je ocena bolj pomembno stran imate. Večina spletnih strani ima to oceno med 1 in 4. Tudi za to oceno so pomembne zunanje povezave ter povezave izven vaše strani. Najbolj pomembno je seveda, da imate več vhodnih kot izhodnih povezav.

Na Moz rank oceno najbolj vplivajo naravne povezave. To so tiste, ki se začnejo z https://wwww. Tudi to oceno lahko torej povečate s pridobivanjem zunanjih povezav.

LE – Link equity 

Ta ocena pove kakšno vrednost ima povezava z neke strani na stran za katero je bila pridobjena. Višja kot je, večji vpliv bo imela na stran na katero kaže. LE se viša tudi z pravilno uporabo notranjih povezav po spletni strani.

Še nimaš spletne strani? Preveri proste domene, izberi registrarja, zakupi gostovanje ter tako pridobi popolnoma svoj kotiček spleta. Postavitev spletne strani lahko sedaj izvedete tudi sami ob uporabi brezplačnih platform kot so WordPress, Vix, …

preveri oceno spletne strani