Če se tudi vi soočate z bolečinami v zapestju potem je ta spletni nasvet ravno za vas. V njem bomo govorili o ukrepih za odpravo teh bolečin. Predstavili vam bomo za slovenski trg popolnoma nov izdelek imenovan vertikalna miška, ki bo pomagala odpraviti vaše bolečine v zapestju in roki ob dolgotrajni uporabi računalnika.

Vsakodnevno se predvsem ljudje zaposleni v pisarnah pa seveda tudi ljudje doma srečujemo z več urno ali celo celodnevno uporabo računalnika. Pri uporabi računalnika pa trpi tako naša hrbtenica in oči ter tudi zapestje in celotna roka, če pri tem na uporabljamo primernih delovnih sredstev ter pravilen položaja sedenja. Vse več ljudi, ki cel delovni dan preživijo za računalnikom se srečuje z bolečinami v rokah, še posebej v zapestju in komolcih. Te bolečine pa pravzaprav povzročajo ravno računalniške miške. Sploh tiste, ki niso primerne za več urno uporabo in so premajhne ter slabo ergonomsko zasnovane. Tega se žal večina uporabnikov sploh ne zaveda.

Na tržišču sicer najdete različne računalniške miške, ki so sicer ergonomsko oblikovane ter odpravijo te bolečine. Vendar celo te ergonomsko oblikovane miške niso vedno primerne čisto za vsakega in se zgodi, da se kljub nakupu in uporabi boljše miške bolečine v zapestju še vedno povaljajo. Kljub temu, da ste zapravili kopico denarja za nakup take računalniške miške.

Da bi se lahko vsi znebili sindroma karpalnega kanala in ostalih bolečin v zapestju vam predstavljamo popolnoma nov oz. še neznan produkt na Slovenskem tržišču, ki za enkrat še ni prišel na police v večjih trgovine. Gre za popolnoma novo zasnovo, ki bo popolnoma spremenila vaš način uporabe računalniške miške. Izdelek najdete pod nazivom navpična oz. vertikalna miška. Številni uporabniki, ki so miško že preizkusili so z njo zelo zadovoljni in pravijo, da so bolečine v zapestju že po krajšem obdobju uporabe popolnoma ali vsaj v večji meri izginile. To pa je super novica za številne ljudi, ki zaradi obsežnega dela za računalnikom trpijo za simptomi karpalnega kanala in drugih bolečin v roki. Končno je na tržišču tudi izdelek, ki bo odpravil te težave.

vertikalna miška

Kako bo vertikalna miška pomagala pri zmanjšanju bolečin v zapestju?

Ergonomska vertikalna miška bo pomagala zmanjšati vsakodnevni pritisk na vaše zapestje ter izboljšala položaj vaše roke in tako omogočila tudi lažje delo. Zaradi same zasnove se torej odlično odreže pri odpravi oz. zmanjšanju bolečin v zapestju. Njena zasnova namreč zahteva, da miško dejansko premikamo z drugimi mišicami roke ter ne zgolj samo z zapestjem, kot je večina ljudi vajenih. Tako zapestja po nepotrebnem ne premikamo in ostaja sproščeno. Poleg tega je je tudi pozicija roke v bolj naravnem navpičnem položaju zaradi dvignjenega palca. Premikanje miške mora biti precizno in ker miško premikamo cel čas se zgodi, da tiste najmanjše mišice v roki utrudijo ter se ščasoma tudi obrabijo, takrat začutimo bolečine v nadlahti ter zapestju ali celo v komolcih.

Poskrbite za prijetno uporabo računalnika

Torej, če se tudi vi soočate z vsakodnevno uporabo računalnika. Če želite poskrbeti za to, da bo vaše delo potekalo bolj preprosto ter brez nepotrebnih bolečin vam svetujemo, da čim prej naročite svojo popolnoma novo vertikalno miško, ki jo lahko dobite sedaj po izjemno ugodni ceni. Ta ergonomska vertikalna miška je lahko tudi enkratno darilo, ki ga lahko podarite prav vsakomur.  Uporabljate jo lahko tako z namiznimi kot prenosnimi računalniki. Preverite spodnjo ponudbo in odpravite vaše težave še danes.

Brezžična bluetooth vertikalna miška Centechia Cool Shark

dimenzije 12.3 x 6.2 x 7.5cm

6 uporabniških gumbov

Redna cena: 33.80€

Akcijska cena: 26,00€

Izdelek na zalogi pri dobavitelju

Dostava v 8 – 10 delovnih dneh.

Trenutno na voljo še 14 kosov.

Pri plačilu po predračunu poštnino plačamo mi!

Izdelek je po tej ugodni ceni na voljo še

Še nekaj dobrih nasvetov pri uporabi računalnika

1. Poskrbite, da boste imeli dovolj prostora za uporabo miške.

Prostor na mizi kjer uporabljate miško mora biti dovolj velik za preprosto uporabo. Če imate namreč premalo prostora, recimo, da je premajhna miza je po navadi vaš komolec v zraku na mesto na mizi. S tem močno obremenjujete mišice hrbta ter ramen. Tako tudi pride do bolečin v vratu in ramenih.

2. Izbira prave miške.

Vse miške niso enake. Pri nakupu poskrbite, da boste izbrali tako miško, ki se bo prilegala vaši roki in ne bo ne prevelika in ne premajha. Ko jo boste uporabljali se mora vaša roka miški povsem prilegati. Vaše zapestje bo najbolj počivalo v navpičnem položaju. Ergonomska vertikalna miška vam bo omogočila točno to.

3. Izbira prave podlage.

Res je tudi podlaga pomaga pri bolj udobnem delu za računalnikom. Veliko bolje se boste počutili, če boste uporabljali počivalo za zapestje, ki je ponavadi narejeno z gela. Obstajajo pa tudi posebne telovadne podlage s katerimi boste krepili vaše mišice s premikanjem miške.

4. Delo za računalnikom

Med uporabo računalnika je vedno dobro delati premore. Vsako uro ali dve naj sledi 10 minutna pavza. Tako se boste lahko malo pretegnili, vaše oči se bodo lahko navlažile in dobili boste nov zagon za delo. Med delom pazite, da imate pravilno nastavljen stol na katerega ste lahko naslonjeni, imate noge poravnane ravno s tlemi ter komolce naslonjene na mizi. Vse to vam bo pomagalo zmanjšati morebitne bolečine, ki bi se sicer lahko pojavile oz. so se že. Priporočeno je tudi redno razgibavanje zapestja, členkov ter celotne roke. Preproste vaje za razgibavanje najdete na spletu.

Vabimo vas, da si preberete tudi ostale spletne nasvete, ki jih najdete na naši spletni strani spletninasveti.si.