Vinjeta 2021 – še zadnjič jo lahko dobite brezplačno!

Mineva že 11 leto odkar so na Darsu uvedli vinjete. Letna vinjeta 2021 bo tako kot do zdaj vsem voznikom omogočala neomejeno uporabo hitrih cest in avtocest. Ponovno bo možno kupiti tedensko, mesečno in seveda tudi letno vinjeto. Cene po zadnjih informacijah ostajajo iste kot v letu 2020. Vse kar se bo spremenilo bo ponovno samo barva letne vinjete. Za leto 2021 so se namreč izbrati novo modro barvo vinjete. Novo vinjeto boste lahko kupili že v decembru. Želite izvedeti kako lahko dobite svojo popolnoma brezplačno? Nadaljujte z branjem.

Cena vinjete 2021

  • Za letno vinjeto za enosledno vozilo kategorije A1 bo potrebno odšteti 55 € za polletno 30 € ter za tedensko vinjeto 7,5 €.
  • Pri avtomobilih oz. dvoslednih vozilih kategorije A2, ki nad prvo osjo ne presegajo višine 130 cm ostaja cena za letno vinjeto 110 €, mesečno 30 € in tedensko 15 €. Masa teh vozil tudi ne sme presegati 3,5 tone.
  • Letna vinjeta 2021 za ostala dvosledna vozila kategorije A3, ki pred prvo osjo presegajo višino 130 cm vas bo stala 220 €, mesečna vinjeta vas bo stala 60 € ter tedenska 30 €.

vinjeta 2021Vsi, ki imate vozila zagotovo potrebujete tudi vinjeto, saj danes prav vsi uporabljamo avtoceste. Vinjeta 2021 bo tako kot vse vinjete do zdaj obvezna. Za vse tiste, ki imate letos rumeno, boste drugo leto z začetkom meseca februarja na vaše vetrobransko steklo nalepili tudi novo modro za leto 2021. Če tega ne boste storili vas namreč čaka kazen od 300 pa vse do 800 € saj boste s tem, če boste poskušali uporabljati avtocesto ali hitro cesto brez vinjete, kršili zakon o cestah. Nadzor nad uporabo avtocest ter hitrih cest bodo kot do sedaj vršili DARS, carinska uprava, prometni inšpektorat ter tudi policija.

Vas zanima kako do vinjete popolnoma brezplačno?

Veliko spletnih strani ponuja v prednovoletnem času načine kako brezplačno do vinjete preko nagradnih iger. Tovrstne nagradne igre so na nek način oglaševalska poteza podjetji. Taka nagradna igra jim omogoča, da pridobijo večjo količino obiska na spletno stran. Ta obisk pa posledično pomeni veliko možnosti za pridobitev novih strank za katerokoli storitev, ki jo ponujajo.

Pa se splača sodelovati v teh nagradni igrah? Seveda! V teh nagradnih igrah imate zelo veliko možnost, da postane vinjeta 2021 prav vaša, saj podjetja ponavadi nagradne igre ne oglašujejo zato v njej sodeluje bistveno manj ljudi kot jih sodeluje naprimer na loteriji. S tem se vaša možnost za zmago bistveno poveča.

V tem članku bomo zapisali vse nagradne igre v katerih boste lahko sodelovali in morda bo modra letna vinjeta 2021 prav vaša. Spodaj bomo zapisali informacije o nagradnih igrah ko bodo le te na voljo.

 

Naj še povemo, da so nagradne igre organizirane s strani različnih organizatorjev in ima vsaka nagradna igra določene pogoje sodelovanja za katere predlagamo, da jih preberete, da jih boste seveda lahko izpolnili. Namreč le izpolnjeni pogoji za sodelovanje vas bodo umestili v žreb v katerem bo lahko letna vinjeta 2021 postala vaša popolnoma brezplačno.

Še nasvet za odstranitev stare vinjete in namestitev nove

Vsako leto se srečujemo s težavo odstranitve stare vinjete. Predstavili vam bomo tri preproste načine kako lahko le v nekaj minutah odstranite staro vinjeto ter jo nadomestite z novo.

1.način

Potrebujemo strgalo in vlažno krpo. Krpo namočite v toplo vodo ter nato z njo navlažite vinjeto, ki je prilepljena na steklo. Ko opazite, da boste lahko začeli z odstranjevanjem uporabite strgalo. Začnite na enem koncu ter nadaljujte vse na okoli. Delajte počasi in pazite, da ne opraskate stekla.

2. način

Za odstranitev lahko uporabite tudi sušilnik za lase, ali toplotno pištolo. Vinjeto preprosto segrejete nato pa jo lahko s prsti preprosto odstranite. Ostanke lepila lahko odstranite s krpo in detergentom. Tudi tukaj pa morate biti zelo pazljivi sploh, če uporabljate toplotno pištolo, da stekla ne segrejete preveč saj lahko le to poči.

3. način

Odstranitve vinjete se lahko lotite tudi tako, da vinjeto odstranite s prsti (kolikor pač lahko), nato pa uporabite čistilne robčke s katerimi boste lahko odstranili ostanke lepila.

Letna vinjeta 2021 in njeni dve krajši različici bodo na voljo na različnih prodajnih mestih. Prepričajte se, da jo boste kupili na pooblaščenem prodajnem mestu, saj lahko v nasprotnem primeru pride do težav ker se vsako leto pojavi ogromno število ponaredkov. Ob nakupu obvezno shranite račun ter preberite navodila za namestitev, saj vas lahko zaradi nepravilne namestitve ravno tako kaznujejo. Navodila najdete na zadnji strani.

Odstranitev stare vinjete je priporočena ni pa obvezna. Zaradi večje varnosti v prometu vam predlagamo, da vinjeto kljub temu odstranite saj boste imeli tako več prostora za pregled na dogajanjem na cesti. Modra letna vinjeta 2021 pa naj bo pravilno nameščena v levi zgornji kot vetrobranskega stekla vašega vozila.