5 razlogov zakaj sem se odločil za pisanje spletnega bloga

Spletni blog

Si sploh še znamo predstavljati življenje brez računalnikov, spleta, spletnih strani in ostalih aplikacij, ki nam vsak dan nudijo vir informacij, poslovnih priložnosti in zabave? Posledice so vidne predvsem pri mladih, pa vendar ne bomo govorili o slabostih temveč o prednostih spleta.

Ravno zaradi teh prednosti sem se tudi odločil, da začnem pisati svoj spletni blog na katerem boste našli ogromno informacij na temo izdelave in optimizacije spletnih strani. Vendar lepo počasi. Vsi začetki so težki in predno mi bo uspelo vse spisati in urediti na način kot si želim bo trajalo nekaj časa. Upam samo, da vam bo vsebina kljub temu všeč in bo tudi vam pomagala morda začeti svoj lasten blog ali urediti optimizacijo spletne strani.

Spletni blog

Pa se vrnimo nazaj na začetek in naslov tega članka. 5 razlogov zakaj sem se odločil začeti svoj spletni blog.

1. RAZLOG

Eden od razlogov za pisanje tega bloga je gotovo želja po znanju. Optimizacija spletnih strani namreč ni preprosta. Zahteva kar nekaj znanja ter ogromno testiranja kaj deluje in kaj ne. Ob rednih Googlovih posodobitvah algoritmov je potrebno konstantno spremljati dogajanje na tem področju ter testiranje. Za svoj blog bom pripravil vsebino ter jo poskusil optimizirati tako, da čim prej pridem na prvo stran Googla. Prav ta trenutek razmišljam in zbiram ključne besede, ki bi mi za začetek omogočile, da hitro dosežem visoke uvrstitve. Te besede bodo za začetek lahke in bodo imele manj mesečnih iskanj.

2. RAZLOG

Zakaj pa ne? Ogromno posameznikov ima svoj spletni blog na katerem opisujejo različna doživetja, potovanja, načine zaslužka na spletu in še in še. Zakaj ne bi tudi sam opisal nekaj kar mi je poznano ter s tem nekomu pomagal, poleg tega pa se še česa novega naučil. Ko iščeš nove in zanimive vsebine za blog namreč najdeš na spletu različne zadeve, ki jih morda še ne poznaš ter se lahko na podlagi raziskave še nekaj naučiš hkrati pa deliš vsebino z drugimi.

3. RAZLOG

Čisto logično je, da mora biti eden od razlogov za spletni blog denar. Spletne strani ponujajo različne vrste dodatnega zaslužka. Če je spletna stran dobro obiskana zaradi zanimive vsebine lahko tako na njo privabite različna podjetja, ki se morda z opisanimi storitvami ukvarjajo in bi želeli na blogu oglaševati svoje podjetje. To je odličen način kako zaslužiti nekaj dodatnega denarja popolnoma brez dela. Seveda pot do velikega obiska spletnega mesta je zelo dolga zato ne morete pričakovati, da vam bo vaš blog kar čez noč omogočil zaslužek.

4. RAZLOG

Referenca za zaposlitev. Pri iskanju zaposlitve so zelo pomembne poleg izobrazbe tudi reference. Več kot jih je in kvalitetnejše kot so, lažje boste pokazali potencialnemu delodajalcu, da imate znanje za opravljanje dela, ki ga ponujajo. Zdi se mi, da bo optimizirana spletna stran lepa referenca pri iskanju zaposlitve v tej smeri.

5. RAZLOG

Če se kadarkoli odločim, da ustanovim svoje podjetje bom že v osnovi imel odskočno desko za pridobivanje strank. Res je, da bom na blogu opisoval postopke izdelave in optimizacije spletnih strani, ki jih bi lahko sami uporabili za izboljšanje vaših pozicij na spletu. Vendar ljudje so zelo zaposleni in raje nekomu plačajo, da naredi vse te zadeve namesto njih. Pa tudi kakšne skrivnosti ne bomo omenili na blogu 😉 da bo ostalo še kaj dela za nas.

Tako. To je mojih 5 razlogov zakaj se bom oz. sem se podal v pisanje spletnega bloga. Upam, da mi bo čas omogočal, da pripravim čim več kvalitetne vsebine, ki bo vam bralcem v pomoč pri izdelavi in optimizaciji vaše spletne strani ali bloga.

V naslednjem članku bomo obdelali osnove spletnih strani in kaj pravzaprav sploh potrebujemo za postavitev spletne strani ter kakšne so cene. V kratkem pripravim tudi članek z ključno besedo apartmaji na otoku Krk, ki ima 110 mesečnih iskanj. Morda mi bo kdaj prišel prav pri pridobitvi kakšne reklame za ponudnike apartmajev.